Organik Sütliğen Balı 1kg
thumbOrganik Sütliğen Balı 1kg thumbOrganik Sütliğen Balı 1kg
Favorime Ekle

Organik Sütliğen Balı 1kg


ALASBAL Sütliğen Muş  Bal' ı malazgirt (kazgölü yayla) bölgesine has olup ülkemizde ender yetişen
 
Ürün:Sütleğen Balı (0 Şekersiz) 1 KG
 
 

UYARILAR: 

  • 1 yaşından küçük bebekler bal ve bal içeren ürünler tüketmemelidir.
  • Doğal olduğundan kristalize olabilir. 45 °C de çözülebilir ya da doğal haliyle tüketilebilir. Oda sıcaklığında muhafaza ediniz (18-25°C). 45 °C den yüksek ısı ve parlak ışık diastaz değerini düşürür. HMF değerini yükseltir.
 
#Bal Çeşitleri

350,00 ₺

315,00 ₺ (KDV Dahil)



Whatsapp ile Sipariş




Sütleğen Balı Nedir?
 
Güneydoğu Anadolu bölgesinin zengin florasında endemik bir bitki olarak yetişen ve farklı türleri bulunan sütleğen bitkisinin çiçeğinden toplanan nektarlar ile arıların ürettiği baldır. Yöresel bir bal olan sütleğen balı haşul balı olarak da adlandırılmaktadır.
 
Sütleğen Balının Özellikleri
 
Sütleğen balı koyu renkli, kıvamı ve kokusuyla oldukça özgün bir yapıya sahiptir. Özellikleri diğer bal çeşitleri ile hemen hemen aynıdır. Karşımıza çıkan en önemli özelliği ise fenolik bileşikler bakımından zengin olmasıdır. Fenolik bileşikler, bitkileri zararlı canlılardan korumakla beraber insan sağlığını da olumlu yönde etkiler. 
 
Sütleğen Balı Nasıl Tüketilmelidir?
 
Sütleğen balını kahvaltıda tüketebileceğiniz gibi ayrıca sabah aç karnına bir çorba kaşığı ve akşam yatmadan önce yine bir çorba kaşığı şeklinde tüketebilirsiniz. Diğer bal çeşitlerinde olduğu gibi sütleğen balını da diğer arı ürünleriyle (arı sütü ve polen gibi) karışım yaparak da kullanabilirsiniz.
 
Nasıl Muhafaza Edilmeli?
 
Diğer bal türleri gibi sütleğen balının da saklanma koşulları aynıdır. Isı ve ışıktan mümkün olduğunca uzak ve serin bir alanda saklamanız tavsiye olunur. Ayrıca balınızın kristallenmesi son derece normaldir. Kristallenme balın doğasında vardır. Aslında balın bu şekilde tüketilmesi önerilir. Fakat tüketim alışkanlığı dolayısıyla akışkan halde ve berrak olması istenmektedir.

Henüz Yorum Yapılmamış !
Yorum yapabilmek için giriş lütfen giriş yapınız. Üye Girişi



Anahtar Kelimeler

Organik Sütliğen Balı 1kg
whatsapp number