Organik Petek Balı 1kg
thumbOrganik Petek Balı 1kg thumbOrganik Petek Balı 1kg
Favorime Ekle

Organik Petek Balı 1kg


ÖZEL KAMPANYA 1 HAFTALIK KAMPANYAMIZ BAŞLAMIŞTIR 
ALASBAL Petek Muş  Bal' ı malazgirt (kazgölü yayla) bölgesine has olup ülkemizde ender yetişen kır çiçeklerinden üretilmiştir.
Ürün:Petek Bal 1 KG
 

UYARILAR: 

  • 1 yaşından küçük bebekler bal ve bal içeren ürünler tüketmemelidir.
  • Doğal olduğundan kristalize olabilir. 45 °C de çözülebilir ya da doğal haliyle tüketilebilir. Oda sıcaklığında muhafaza ediniz (18-25°C). 45 °C den yüksek ısı ve parlak ışık diastaz değerini düşürür. HMF değerini yükseltir.

 

#Bal Çeşitleri

220,00 ₺

198,00 ₺ (KDV Dahil)



Whatsapp ile Sipariş




Petek Balın Faydaları

Petek balı yüzyıllardır bilinen tıbbi bir beslenme hazinesidir. Kovanlardan aldığınız bal antibakteriyel ve antifungal özellikler bakımından zengindir. Ölümsüz bir yiyecek olarak bilinen bal eski mısırda bile kullanılmıştır. Hafızayı arttırır, çocuklar için en iyi antitussiftir. Uykuya dalmadan önce ballı içecek sizi rahatlatacak ve sakin bir uyku verecektir, kepek ve kuru cilt tedavisinde son derece etkilidir, aterosklerozdan sorumlu olan kötü LDL kolesterolün oksidasyonunu yavaşlatır. Bu sağlıklı doğal tatlandırıcı, çeşidine bağlı olarak birçok besinsel fayda sunar.

Petek balın faydaları
saymakla bitmez.
Petek Balı
Petek balı genellikle aromalı ve özel aromalı zengin koyu renkli bir baldır. Çok tatlı değildir. Antioksidan özellikleri bakımından zengindir ve çok miktarda potasyum, magnezyum, fosfor, demir ve sodyum içerir. İçerdiği enzimler, hayati organların metabolizmasını ve fonksiyonlarını arttırır. Mide rahatsızlıklarında, grip, fazla çalışma ve hemoroitlerin tedavisine yardımcı olur. Olağanüstü yüksek besin değerine sahip bal olarak nitelendirilir, bu nedenle Avrupa'da sağlıklı gıda depoları için kullanılabilir. Petek balı özel bir türdür, özellikle iyi bir tadı vardır. Rengi bölgesine bağlı olarak değişir. Düşük glikoz içeriği nedeniyle kristalleşme yapmaz. Besin değeri potasyum, magnezyum, fosfor, demir bakımından çok zengindir. Çok az miktarda vitamin içerir, ancak bu küçük miktar bile şekerin insan vücudu tarafından daha iyi özümlenmesine yardımcı olur. Petek balı çiçeklerin nektarından üretilir ve çeşitli oranlarda bir çok bitkiden polen içerir. Fizikokimyasal ve terapötik özellikleri ve renkleri, kovandaki arı taşıyan bitkilerin nektarına göre değişir. Tipik olarak, hiçbir polen tipi, o bala saf bir karakter verebileceği için üst sınırını aşmaz.

Yoğun Aroma
Mükemmel kalitede olan petek balı bir numara olarak kabul edilir. Çiçek buketlerinde bulunur, ancak yoğun aromatik ve zevkli özellikleri nedeniyle aslında özel bir kategoridir. Görünüşü özellikle çekici, bu yüzden tüketiciler genellikle petek balını tercih etmektedir. Ancak bunun en büyük talebi, diğer bal türleri ile karıştırıldığında aromalarını kesinlikle etkilemesidir. Petek balı hoş bir tada sahiptir, ancak bazen yüksek fruktoz konsantrasyonundan dolayı ağızda yanma hissi bırakır. Rengi genellikle açık sarı olmaktadır. Petek balı tonik ve antiseptik özelliklere sahip olarak kabul edilir.

Doğal Antibiyotik
Kanı temizleyen ve içindeki kolesterol seviyesini düzenleyen arbutin maddesi vardır. Deneysel olarak hücre ömrünü arttırdığı kanıtlanan polisakarit içerir. Nişastayı kıran enzimler vardır. İz elementler ve vitaminler bakımından çok zengindir ve vücudu uyarmak için en iyi seçeneklerden biridir. Doğal antibiyotikler onu çeşitli hastalıklardan korumak için koruyucu bir kalkan yapma etkisine sahiptir. Ayrıca idrar sisteminde olduğu kadar hafif bronşiyal enfeksiyonlarda da idrar söktürücü ve antiseptik olarak kullanılır.


Henüz Yorum Yapılmamış !
Yorum yapabilmek için giriş lütfen giriş yapınız. Üye Girişi



Anahtar Kelimeler

Organik Petek Balı 1kg
whatsapp number